Noche Bach pe scena Nationalului: evenimentul coregrafic al anului

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Întâlnirile JTI” vă invită astăzi și mâine, ora 19.00, la Teatrul National din București, la spectacolul „Noche Bach”. Un spectacol în coregrafia lui Gigi Căciuleanu, în interpretarea Baletului Național din Chile și pe muzica lui Johann Sebastian Bach.

Noche Bach, spectacolul purtând semnătura Gigi Caciuleanu este, fără îndoială, evenimentul coregrafic al anului 2011. Este pentru a treia oara cand „Intalnirile JTI” se desfasoara sub egida prestigiosului Festival International „George Enescu”. Si de aceasta data, „Intalnirile JTI”, eveniment devenit un reper pentru viata culturala din Romania, este organizat de Fundatia Art Production.

Intalnirile JTI continua traditia de 12 ani, de a aduce in Romania cele mai mari personalitati ale lumii culturale. Primul invitat al ”Intalnirilor”, in anul 2000, a fost Bejart Ballet. Au urmat apoi Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant. Dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica „George Enescu”, pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost de asemenea oaspeti ai „Intalnirilor”.

“Exista in acest spectacol un duo foarte simbolic. Cei doi dansatori provin de la antipozi: ea, dintr-o familie japoneza din traditionalul Kyoto, el dintr-o familie chiliana de oameni de la tara. Reuniti, legati intre ei de funia renuntarii de sine pentru a, pur si simplu, Dansa. Pentru a Trai, a Exista, dincolo de „imposibil”, exclusiv prin si pentru, „miscarea cu semnificatii” – una din definitiile pe care as da-o dansului”, declara Gigi Caciuleanu despre solistii din ”Noche Bach”, balerinii Kana Nakao si Cesar Sepulveda.”

Cartea de vizita a lui Gigi Caciuleanu este impresionanta. Absolvent al Scolii Nationale Superioare de Coregrafie din Bucuresti, si-a slefuit talentul la marea scoala de balet a Teatrului Balsoi din Moscova. A fost solistul baletului Operei Romane, dar a explorat concomitent si abisul dansului experimental.
Baletul National Chilian, fondat in 1945, este cea mai veche si cea mai importanta companie profesionista de dans contemporan din Chile. Marturie stau numeroasele distinctii primite de-a lungul timpului.

Va asteptam la „Intalnirile JTI”!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu