Grecii cauta voluntari care sa le promoveze tara pe twitter

O excelentă inițiativă a guvernului elen.

Criza economică care a lovit Grecia și frământările politice care i-au urmat au fost îndelung mediatizate în întreaga lume. Fapt care a cam speriat o parte dintre potențialii turiști, cu atât mai mult cu cât, în încercarea de a surprinde (doar) senzaționalul, unele relatări duceau cu ele și o serie întreagă de distorsiuni ale realității.

Conștienți de această realitate, specialiștii în comunicare din cadrul Autorității Naționale pentru Turism din Grecia au creat site-ul TrueGreece.org, un site al cărui obiectiv este acela de a informa lumea corect cu privire la potențialul turistic al țării. O informare care se va desfășură cu precădere prin intermediul social media, cu ajutorul unor voluntari – numiți “repoteri ai adevărului”.

Mai mult, Autoritatea Naționale pentru Turism caută, prin intermediul site-ului, voluntari care să folosească twitter și celelalte rețele sociale pentru a răspândi vești bune despre turismul grecesc.

O lecție pe care guvernanții României ar trebui să o învețe de la colegii lor greci. Cât mai este timp…

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu