Cinci metode de a părăsi persoana iubită: București

O poveste de dragoste filmată în România de către un regizor american și o aventură romantică în spatele camerelor de luat vederi.

Pe scurt: în 2008, premiatul regizor și scenarist american Lukas Huffman a venit la București pentru a filma Five Ways to Leave Your Lover, #2 Bucharest (un scurtmetraj făcând parte dintr-o serie de cinci filme scurte), își dă seama că scenariul de acasă nu se potrivește cu locurile din realitate, reușește să cadă în Centrul Vechi, își sparge trei dinți, se îndrăgostește de dentistă, se întoarce în SUA, revine în România un an mai târziu și realizează filmul. Sună nebunește, nu-i așa?

“Ai aprecia mai mult o poezie despre bolândul spermatozoid al lui Bukowski?”

Five Ways to Leave Your Lover este o serie filmată în SUA (patru episoade) și România (un episod), în cinci locuri diferite, spunând, prin intermediul a tot atâtea cupluri, poveștile de dragoste ce acoperă șapte generații și au un singur lucru în comun: momentul despărțirii dintre doi îndrăgostiți. Five Ways to Leave Your Lover, #2 Bucharest, este filmat cu ajutorul studenților de la UNATC și spune povestea Mariei și a prietenului ei. Ea, îndrăgostită de visare. El, îndrăgostit de Ea.

– Încearcă să auzi liniștea din spatele cuvintelor!
– Adică să ascult liniștea dintre… broaște și greieri?!

O aventură românească

Five Ways to Leave Your Lover este un proiect finanțat prin Kickstarter, care s-a întins pe o perioadă de patru ani (2008 – 2012). Și, deși Lukas Huffman bănuia, încă de la început, că, datorită complexității sale vor apărea ceva probleme, nimic nu l-a pregătit pentru complexitatea problemelor din București. Priviți. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu