Frumoasele fotografii conceptuale ale unei românce stabilite în SUA

Arta și povestea Mădălinei Iordache-Levay.

M-am născut în România în 1982. Am crescut pictând și desenând, iar apoi am trădat imaginile în favoarea cuvintelor atunci când am mers la universitate pentru a studia jurnalismul. Sunt totuși recunoscătoare acelei perioade pentru că atunci am descoperit fotografia și arta digitală.


As I’m waiting

Astăzi trăiesc și muncesc în Fort Lauderdale, Florida. Sunt designer grafic și, în același timp, artist reprezentat de James Schot Gallery.

15,000 miles

Imaginile mele încep și sfârșesc ca fotografii. Fiecare imagine este compusă din mai multe fotografii, combinate astfel încât să creeze o imagine care nu este o înregistrare documentară, ci un cadru dintr-o poveste, un instantaneu al unei imagini ivite în imaginație, în amintire, în gând.

In my other life

Utilizez tehnici moderne pentru a obține aceste rezultate. Fiecare imagine este schițată, documentată și planificată în detaliu înainte de realizarea sa.

Tangled angels .I.

Postprocesarea este o fază îndelungată care presupune multă pricepere, determinare și energie. Postprocesarea fiecărei imagini poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, de la fază de concept și până la finalizarea detaliilor.

Tangled angels .II.

Rezultatul este o imagine care îmbină calitățile fotorealismului cu sentimentul unei picturi. Mi s-a spus odată că una dintre imaginile mele (The Suicide) este ca o carte de tarot: “ți se oferă mijloacele de a-ți satisface propriile simțiri. Nu este prea evident, dar nici prea greu de imaginat”.

The Suicide

Acesta este obiectivul fiecărei imagini pe care o creez. Arta mea este la fel de bine despre mine ca și despre tine.

The Fate of Eve

Puteți să admirați mai multe dintre lucrările semnate de Mădălina Iordache-Levay pe site-ul său și pe pagina sa de pe deviantART.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Mircea

    Inca un roman care face cinste natiei romane .
    Ii doresc din toata inima mult suces in activitatea profesionala ,dar mai ales inaceasta arta fotografica .Multumesc pentru frumoasele ,dar mai ales sugestivele imagini .

Adaugă comentariu