Scurtmetraj la feminin

Luni, 21 martie, de la ora 18.00 vino la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38) să vezi o selecție de filme despre femei ce descoperă pentru prima dată armele seducției, femei posesive, femei ce visează la celebritate, femei în căutarea fericirii.

Filmele din program au făcut parte din competiția Festivalului NexT, în perioada 2007-2010. Durata proiecției este de 90 de minute. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile (capacitatea sălii este de aproximativ 150 de locuri).

Grown Up/ Femeie în toată firea

Israel, 2008, 20’, color, regia Dana Neuberg

Shira, o tânără de 15 ani, învață o lecție importantă despre noua ei putere ca femeie. Aflată în perioada dificilă dintre copilărie și adolescență, Shira descoperă lumea sexualității, a geloziei și a seducției. Când prietenul mamei ei ajunge mai devreme la întâlnire, seara scapă de sub control și multe limite sunt încălcate.

Happiness/ Fericire

USA, 2006, 11’, 35 mm, color, regia Sophie Barthes

Este fericirea dev ânzare?

Într-o seară, dupa serviciu, Iwona intră într-un magazin ciudat și cumpără o cutie cu fericire, cu care trebuie să se decidă ce vrea să facă.

Candy Darling

Belgia, 2008, 27’, color, regia Silvia Defrance

Peste o comunitate matriarhală mică și izolată, situată în deșert, domnește Mama, o mașteră maniacă și frustrată. Pentru a-și păstra puterea asupra lui Candy Darling și Daddy Cane, aceasta creează intenționat un infern psihologic, care îi duce pe toți protagoniștii în pragul nebuniei, iar descompunerea absolută devine inevitabilă.

Cleaning Lady’s Dreams/ Visele unei femei de serviciu

Belgia, 2007, 15’, color, regia Banu Akseki

De dimineață până seara, Gul dă cu aspiratorul, freacă și curăță. Mereu în slujba altora, viața ei se scurge făra nicio bucurie. Întâmplător, Gul își întrezărește singurătatea și disperarea propriului suflet.

The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe

Australia, 2008, 12’, color, regia Martha Ansara

În fiecare dimineață, Betty cutreieră orașul pentru a li se alătura colegilor ei cântăreți ambulanți în pasajul subteran, încercând să-și câștige traiul. Dar câștigurile ei sunt modeste și, ca situația să fie și mai rea, noul paznic, Joe, încearcă să-i confiște vioara. În timp ce Betty viseaza la glorie și bani, Joe visează la dopuri de urechi – ceva, ceva tot o ieși.

Proiecția este realizată cu sprijinul ICR. Filmele din program au făcut parte din competiția Festivalului NexT, în perioada 2007-2010.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu