Nocturna Bibliotecilor

Astăzi este Nocturna Bibliotecilor, evenimentul care în acest an înlocuiește Noaptea Bibliotecilor.

În noaptea de sâmbătă, 17 noiembrie spre 18 noiembrie 2012, începând cu ora 18:00, are loc Nocturna Bibliotecilor, “o inedită campanie de activități culturale și recreative pe timp de noapte” organizată din inițiativa Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Un eveniment care, cel puțin în acest an va lua locul Nopții Bibliotecilor, un eveniment care, din lipsa fondurilor, nu a mai avut loc.

Ce se dorește a fi Nocturna Bibliotecilor? “Cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural şi artistic amplu, pe mai multe paliere, funcţie de îndrăzneala şi imaginaţia bibliotecarilor implicaţi.” (Ioana Crihana, director executiv al ANBPR)

Din păcate, evenimentele organizate nu sunt deloc clare nici măcar pe blogul oficial al evenimentului Nocturna Bibliotecilor. Ba chiar, vizitatorul online are de a face cu cazuri hilare, pentru a mă exprima elegant. Și, culmea, culmilor, bibliotecile anunțate pe blogul oficial nu coincid cu bibliotecile anunțate în comunicatul oficial

Prin urmare, iată mai jos linkurile spre evenimentele organizate de trei dintre bibliotecile participante la eveniment. Pentru restul participanților rămâne să se descurce fiecare cum poate. În pur stil balcanic…

Biblioteca Națională a României;
Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” Bucureşti;
Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

  1. Sunteti intr-o mare eroare,confundati doua campanii diferite, confuzie in care persista, din pacate, si unele canale de stiri.

  2. Gresala nu ne apartine.Mass-media a indicat o lista a participantilor inexacta, desi comunicatul de presa oficial al ANBPR facea referire clara la blogul campaniei http://nocturnabibliotecilor.wordpress.com

  3. Voluntar

    A fost o lipsa de profesionalism, dar nu ma surprinde.
    ANBPR si-a batut joc de munca tinerilor studenti si a bibliotecarilor din toata tara care au organizat pro-bono un eveniment national cu zero lei in 2011. La noi in oras a fost deplorabila organizarea si promovarea versus 2011.

Adaugă comentariu