Zbor

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Care este diferența dintre o fotografie și o poza?

Este o intrebare pe care o adresez destul de des. Pentru că, zic eu, prea mulți oameni cu talent la fotografie se întâmplă să vorbească despre “pozele” pe care le-au făcut și prea mulți pozari se întâmplă să se laude că au “făcut o fotografie”. Eu cred că doar pozele se fac. Iar fotografiile se realizează, se concep, se trăiesc, se creează, se petrec. Și cred că pasiunea pentru fotografie nu e suficientă pentru a te transforma în fotograf, așa cum cel mai scump aparat de fotografiat din lume se va încăpățâna să facă doar poze în mâinile cuiva cu multă școală, dar cu puțin talent.

Și mai cred că, învăluiți în oceanul imaginilor pe care le întâlnim în fiecare zi, uităm, prea adesea, să mai privim și spre trecut. Despre Melvin Sokolsky v-am mai vorbit, prezentându-va câteva fotografii realizate în anul 1963. Iată astăzi câteva fotografii realizate doi ani mai târziu. În anul 1965.

(Notă: click pe imagini pentru mărire)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu