De la Cantemir la Ciocarlia

Două vești bune: una din Est, cealaltă din Vest.

Ambasada Federaţiei Ruse în România a donat Bibliotecii Academiei Române primele 25 de volume din “Integrala Manuscriselor Dimitrie Cantemir”, în cadrul unui eveniment special organizat joi, 22 noiembrie, la Bucureşti. Manuscrisele sunt facsimilate pe hârtie de lux, legate în piele, şi închise în cutii de lemn.

Manuscrisele lui Dimitrie Cantemir sunt în număr de aproximativ 100, cele mai multe aflându-se în prezent în arhivele ruseşti, dar şi la Istanbul, “doar câteva” dintre acestea regăsindu-se în România. Documentele au fost imprimate cu ajutorul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti şi cu aprobarea lui Vladimir Putin, pe vremea când acesta deţinea funcţia de prim-ministru. Seturi similare le-au fost oferite lui Vladimir Putin (redevenit între timp președintele Rusiei) şi lui Dmitri Medvedev (devenit între timp premierul Federaţiei Ruse).

Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace din acest an, care va avea loc la Oslo Spektrum, pe 11 decembrie. Care laureat, în 2012, este chiar Uniunea Europeană.

În fiecare an, concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace reuneşte o serie de artişti talentaţi şi celebri din lumea întreagă, care îi aduc acestuia un tribut. Concertul care rezultă astfel reprezintă un amestec unic de melodii şi de stiluri muzicale, de la muzică clasică la rap.

(sursa: Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu