E dovedit stiintific!

♣ “E dovedit științific: cine se aseamănă se adună”, zice Gândul. “Bărbații sunt mai atrași de femeile care seamănă cu ei – prin prisma culorii ochilor, a părului, dar și a gropițelor din obraji și a altor trăsături -, se afirmă într-un studiu realizat de oamenii de știință francezi. Rezultatele, publicate miercuri în revista americană PLoS One, au arătat faptul că bărbaţii aleg de preferinţă chipurile cu care ei au în comun anumite trăsături fizice.”

♣ “Dovedit științific”, zice, la rândul său, Evenimentul zilei: “Femeile țin la animalele de casă mai mult decât la bărbați. Britanicii au descoperit că dragostea pentru prietenii necuvântători poate fi chiar mai puternică decât cea pentru partenerul de viață și că tot mai multe femei își aleg iubiții în funcție de preferințele animalelor de companie. Astfel, peste 25% dintre femeile participante la studiu au mărturisit că preferă să renunțe la iubit decât să se despartă de animalul mult iubit. Motivele sunt banale, dar cântăresc mult în decizia femeilor. Acestea au spus că un animal le binedispune oricând, le face mai tolerante și mai bune cu restul lumii. Bărbații în schimb, le pun la încercare răbdarea cu atitudinea lor copilărească și, per total, le dezechilibrează emoțional.”

♣ Și, dacă tot vorbim despre știință, citim tot în Evenimentul: “S-a jertfit Iisus și pentru klingonieni? Întrebarea pentru care Pentagonul a plătit 100.000 dolari!”. Sună ireal, dar este real: Pentagonul a cheltuit 100.000 de dolari pentru a afla răspunsul la o întrebare șocantă. Vorbim despre o instituție mai mult decât serioasă, Pentagonul fiind simbolul puterii militare americane, care a organizat un atelier de dezbatere privind modul în care religia creștină s-ar putea aplica in cazul unor civilizații extraterestre. Proiectul a fost realizat anul trecut și se numea chiar așa: “S-a jertfit Iisus și pentru klingonieni?”.

♣ Acum, sigur, în Ceruri multe se pot întâmpla. Citim în Gândul: “Directorul Observatorului Vaticanului: «Viaţa extraterestră este posibilă»”. “Directorul Observatorului Vaticanului, preotul iezuit José Gabriel Funes, nu exclude existenţa vieţii extraterestre. Aceasta nu este prima dată când preotul face o astfel de declaraţie. Anul trecut a stârnit rumori printr-o declaraţie similară, transmite joi postul de radio al Vaticanului. “Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă că viaţa extraterestră există”, a spus el, adăugând că “în Univers există miliarde de galaxii, fiecare cu miliarde de stele” astfel încât nu poate fi exclusă posibilitatea vieţii în una din ele. Vaticanul organizează cu regularitate conferinţe pe tema vieţii extraterestre, la care sunt invitaţi experţi de renume din lumea întreagă.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu