Coperti

Arhitectura, ca suvenir.

Covers este o investigație a arhitecturii ca obiect de consum, ca suvenir şi a relaţiei sale cu limbajul nespecializat al lucrurilor de zi cu zi. Este o reconstrucţie şi o analiză a unor monumente arhitecturale emblematice a căror imagine este reconstruită din obiecte banale pentru a schimba percepţia asupra unei capodopere universale.

Conceptul se bazează Covers este acela al coperților muzicale, în cadrul cărora originalul este manipulat, re-reprezentat și revăzut pentru a crea ceva nou.

“Nu mai ştiu ce este arhitectura sau ce face un arhitect. Un proiect oferă o reţea complexă de posibilităţi, mai multe capitole neprevăzute pentru a crea un accent nou. Sunt interesat de partea periferică a arhitecturii, de procesele, evoluţiile şi abordările care pot fi manipulate, incluse în eşantioane şi translatate la alte scări ale lucrării ce prinde contur.” (Luis Urcolo)

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu