Deșteptăciunea pentru to(n)ți: facultatea

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

România. Care este. Pentru că (o) merităm.

Următoarea parodie este valabilă pentru studenții din SUA. În România nici nu poate fi vorba de așa ceva. Spre deosebire de înapoiații de peste Ocean, în România, a existat tresărirea neuronală de a face posibil ca până și cei care nu au luat bacalaureatul să devină studenți. Cu acte în regulă.

România este țara în care o reclamă din anul 2014 – care promovează o inițiativă altfel lăudabilă – a fost atât de “deștept” gândită încât batjocorește public până și intenția de (a învăță și) a urma o facultate:

“Unii se duc și fac o facultate. Și apoi le e greu să-și găsească un serviciu”.

România. Care este. Pentru că (o) merităm.

tonti

(via AboveAverage)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Cristian

    E drept ce spune articolul, doar că în viața reală întâmpinăm probleme din cauza celor care aveau nevoie de o meserie și nu de o scoală! Cu carte și înțleptului îi este greu să nu scoată vreo tâmpenie pe gură iar prostului…Trend-ul unei facultăți a făcut posibilă înființarea multor universități la care toți au mers, avem funcționari publici ce au făcut o facultate să poată rămâne acolo unde cel ce termină o facultate nu poate intra. Deci ne-o cam merităm…

Adaugă comentariu