Cea mai frumoasă minune a lumii

Am vrut să cuprind sentimentul iubire și să-l asez pe rânduri, în forma cea mai frumoasă, în forma pe care o merită, dar când să fac acest lucru, găsesc cuvintele incapabile de a-i cuprinde mănunchiul. Dar, mă întreb: oare când vorbim despre iubire este atât de important să îi căutăm și să îi găsim cusătura sau ar trebui să fie suficient doar să o simțim? Pentru că ea doar atât ne cere…

Iar simțind-o, dăm sens vieții, ne arată cum trebuie să fim, e cel mai valoros profesor pe care îl poți avea pe parcursul vieții tale. Iubirea te transformă, te face să urci creste interioare și o face într-un mod natural. Nu te forțează, nu îți impune nimic, doar te face să îți doresti. Să fii mai bun.

Și nu cere dovezi pământești, dar, nici nu-ți oferă vreun act de proprietate. E greșit să pornești în căutarea ei cu acest gând. Să oferim iubire doar dacă ni se oferă. Iar dacă ni se oferă, să cerem drept pe viață și pe moarte. Un astfel de gând, este mai degrabă, o formă de egoism, dorință de dominare și nicidecum sentimentul iubire. O iubire adevărată nu se pierde niciodată, atâta timp cât o porți în tine, ca pe o perlă, cu grijă și cu mândrie, indiferent câte anotimpuri îi vor poposi la fereastră.

Iubirea ia forma sufletelor în care locuiește, de unde își trage seva, căci doar ele îi pot da putere și viață. Interesant este modul în care iubind, cele două suflete încep să se asemene, să se crească unul pe celălalt, să se simtă, să fie o prelungire a celuilalt. Cum împreună, având-o ca legătură, pot construi cel mai frumos mausoleu interior, pe care privirea lor poate să-l oglindească. Oricum, dacă ar putea fi redată, iubirea, cred că ar fi încadrată ca fiind una dintre cele mai frumoase minuni ale lumii.

Singurul lucru pe care îl cere este să-i accepți brațele întinse spre tine și să o lași să te cuprindă. Având-o alături înveți să oferi pe de-a-ntregul, nu doar să ceri. Iar ținutul nostru interior va cunoaste primăvară, nu va mai fi un pustiu căci verdele crud îl va îmbrăca, iar toate ramurile noastre vor cunoaște muguri… o lume întreagă va cunoaște schimbare…

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu