Cinci joculețe online

Pentru că, dacă tot esti în fața unui monitor, meriți ca, măcar din când, să te mai și distrezi.

1. Cursa de 100 de metri scroll. Lucrurile sunt simple: în lumea reală, Usain Bolt deține recordul de viteză pe distanța de 100 de metri (cu 9,58 secunde). Ce ne facem însă cu noi, ceilalți, cei din fața monitoarelor? Cine este cel mai rapid om din online pe distanța de 100 de metri? Site-ul The 100 Meter Scroll își propune să afle acest lucru. Cum? Foarte simplu: folosindu-ți antrenamentul online, dai scroll pe distanța de exact 100 de metri (sau, altfel spus, peste 283.500 pixeli), încercând să stabilești un timp cât mai bun. Pare ușor, dar, veți vedea, veți risca o oarece febră musculară. Ca orice atlet respectabil. 🙂

2. Dacă ți-ai dorit vreodată să participi la realizarea unui videoclip, acum e momentul tău! Sau, mai corect spus, momentul cursorului tău. Formația olandeză Light Light a realizat unul dintre cele mai interactive clipuri pe care le-am văzut: intrând pe site-ul DoNotTouch, mișcările cursorului tău vor fi înregistrate și prezentate, ca parte a videoclipului, celor care vor vizita site-ul ulterior.

3. Cât de bine cunoști logo-urile unora dintre cele mai cunoscute branduri? Fie că interesant de marketing, fie că ești doar agasat de reclame, Brandseen îți testează cunoștințele pe nouă logo-uri foarte cunoscute. Și îți mai dă și un punctaj.

4. Ce distrugeri ar putea provoca un asteroid care lovește Pământul? Evident, depinde de mărimea sa. Ideea este că, în cazul de față, mărimea asteroidului depinde de tine. Altfel spus, pe simulatorul Impact: Earth! puteți să vă jucați “de-a asteroidul”, având la îndemână o mulțime de variabile pe care să le modificați după dorință. Și, pentru orice eventualitate, iată și un scurt film de prezentare.

5. Un joc pentru pasionații de călătorii: GeoGuessr îți prezintă o imagine întâmplătoare captată cu ajutorul Google Earth și te provoacă să ghicești localizarea sa geografică. Și, veți vedea, uneoripoate fi destul de amuzant.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu