De ce facebook nu este mereu un avantaj atunci cand iti cauti loc de munca

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

♣ Mai întâi, o veste bună: românul Marius Dan Croitoru a câștigat trofeul pentru cel mai bun concept de afacere la concursul Erasmus Entrepreneurship Awards 2012, pentru o idee având ca scop eficientizarea procesului de recrutare a angajatorilor: acțiunile unui utilizator online, cum ar fi contribuțiile aduse unei publicații, competiții online sau alte reuşite, se pot constitui sub forma unui CV electronic care nu poate fi modificat cu informaţii false şi care poate fi folosit de orice angajator ce își dorește eficientizarea costurilor legate de recrutare şi o încredere sporită în informațiile primite de la aplicanții săi.

♣ Și, dacă tot vorbim despre angajatori: dacă îi zâmbiți șefului, iar el zâmbește imediat înapoi, nu o luați ca pe o dovadă de respect sau simpatie. Este doar un semn că șeful dumneavoastră nu vă crede din cale afară de competent. Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns psihologii de la Universitatea din California, după ce au studiat semnificațiile zâmbetului în raport cu statutul social al subiecților și al nivelului lor de putere.

♣ Și, tot despre relația angajat – angajator: folosirea reţelelor de socializare în timpul programului de lucru poate diminua concentrarea angajaţilor şi poate reprezenta, de cele mai multe ori, un factor care duce la scăderea productivităţii, sunt de părere specialiștii în resurse umane. Potrivit acestora, platformele de tipul Facebook, Twitter sau LinkedIn, împart angajații în două categorii: dependenţii – cei care le folosesc destul de mult în timpul de lucru, devenind contraproductivi – și interesații – cei care folosesc reţelele de socializare drept instrumente de lucru.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu