Cum ne mai promovam pe facebook?

O campanie pe facebook din care putem învăța cu toții.

Despre frumusețea satelor românești care au un extraordinar potențial turistic dar care, din nefericire, nu sunt știute mai de nimeni, auzi la tot pasul. Iată un exemplu concret de ce se poate face în loc să oftezi lung și cu jale, proțăpit în colbul din mijlocul uliței…

Obermutten este un mic sat de munte din Elveția. “Ei, Elveția, păi asta e deja din altă poveste”, vor fi unii tentați să zică. Ei bine, nu este deloc așa: Obermutten era până anul trecut o localitate aproape neștiută: 80 de localnici, câteva vaci și o biserică pe post de “atracție turistică”.

De ce până anul trecut? Pentru că în toamna anului trecut primăria din localitate a decis că frumusețea satului merită să fie cunoscută și de alții. Așa că au recurs la o campanie pe facebook, pe cât de simplă pe atât de eficientă: prin intermediul unui scurt material video se anunța că toți aceia care dau like paginii de facebook a satului vor fi afișați în centrul localității, pe o pancartă din lemn construită anume pentru aceasta. Și uite așa, în doar trei zile, pagina de facebook a Obermutten a strâns de cincispreze ori mai mulți fani decât toți locuitorii satului.

Iar lucrurile nu s-au oprit aici: numărul de fani a crescut și a tot crescut, astfel încât Obermutten s-a trezit că are pagina de facebook cu cei mai mulți fani din întreaga țară. Și, chiar dacă panoul de afișaj inițial s-a dovedit rapid neîncăpător pentru imaginilor fanilor, sătenii s-au ținut de promisiune și au început să-i afișeze și pe zidurile primăriei. Și, potrivit statisticilor, datorită acestei campanii, despre Obermutten au auzit peste 60 de milioane de oameni, iar articole privitoare la micul sat elvețian au apărut în publicații din peste 20 de țări. Priviți.

Și, cum o campanie de succes are și o urmare pe măsură, sătenii din Obermutten au anunțat zilele trecute înființarea unui “Muzeu Internațional al Prieteniei”, muzeu în care vor fi expuse obiecte simbolizând prietenia trimise de toți aceia care doresc să participe la acest proiect.

Simplu și de efect. Pentru că, așa cum spune o vorbă din bătrâni, “Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu