Batranul si Marea: primul film animat pentru IMAX

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

A primit un Oscar pentru cel mai bun film de animație și a fost primul film de animație lansat în IMAX. Iar dacă toate acestea nu sunt suficiente: filmul este, în întregime pictat pe sticlă.

Bătrânul și Marea (în limba rusă Старик и море) a fost realizat în 1999 de către animatorul rus Aleksandr Petrov, după romanul cu acelaşi nume de Ernest Hemingway. Filmul este compus din peste 29.000 de imagini pictate pe sticlă de către Petrov şi fiul său Dimitri, pe parcursul a mai bine de doi ani și jumătate, într-o manieră ce poate fi caracterizată ca aparținând realismului romantic.

Bătrânul și Marea a câștigat numeroase premii, inclusiv Oscarul pentru cel mai bun film de animație în anul 2000, a fost finanțat de către un grup de companii canadiene, ruse şi japoneze și a fost primul film animat lansat în IMAX.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu