Are doar patru ani. Si prima expozitie de pictura in New York

Se numește Aelita Andre și este considerată copilul-minune al picturii. Iar mulți spun desprea ea că ar fi noul Picasso.

S-a născut în Rusia, dar trăiește, împreună cu părinții săi, în Australia. La doi ani a avut prima expoziție de grup în Melbourne, alături de artiști adulți. La trei ani a devenit membră a Asociației Naționale pentru Arte Vizuale din Australia.

În data de 4 iunie, Aelita a deschis prima ei expozitie personală – “The Prodigy of Color” – în Manhattan, New York, în cadrul galeriei Agora. Sunt operele ei o simplă joacă de copil? Nicidecum: patru dintre operele semnate de Aelita au fost vândute chiar înainte de vernisaj cu aproape 10.000 USD fiecare, iar în ziua vernisajului, alte cinci picturi au fost vândute la acelați preț. Aelita

Picturile sale pot fi descrise ca lucrări abstracte. Și cum artista este atât de mică, este oarecum firesc ca, în vopsea, să regăsim prinse jucării şi alte obiecte mici.

După cum afirmă părinții săi, artiști amândoi, Aelita a început să picteze când avea un an și jumătate. Iată, în continuare, câteva imagini din viața micii pictorițe.

Puteți afla mai multe despre Aelita Andre de pe site-ul său oficial.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu