Fotografii pentru suflet

Există fotografii care, deși înfățișează oameni necunoscuți și locuri îndepărtate, sunt mai aproape de suflet decât propria-ți realitate.

Indonezianul Jeffry Surianto spune despre sine că este fotograf amator. Că pentru el fotografia este doar o pasiune și că tot ce a făcut a fost să învețe de la fotografi profesioniști. Și, cu toate acestea, fotografiile sale reușesc să cuprindă o întreagă lume.

Și, după cum puteți vedea, nu este vorba doar de faptul că imaginile suprinse de Surianto vin dintr-o lume pe care europeanul o cataloghează, instantaneu, drept exotică și miraculoasă. Ci, cred eu, este vorba de sentimentele pe care aceste imagini reușesc să le transmită: bine, liniște sufletească, bucuria lucrurilor simple. Sentimente pe care noi, europenii, aproape că le-am uitat. Dar de care, chiar dacă nu ne dăm seama, ne este atât de dor…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu