Trenul cu umbre

Cum ar fi ca viața să fie un spectacol de umbre?

Pe locomotiva unui tren de jucărie care circulă în perimetrul unei camere întunecose se află un led aprins. În timp ce trenul se mişcă lent de-a lungul traseului său, micile obiecte întâlnite în cale sunt proiectate pe pereți și pe tavan la dimensiunile unor obiecte reale.

Despre teatrul de umbre am mai vorbit. Chiar dacă gândul ne poate duce într-acolo, aici este vorba de altceva. De un sentiment nou, de vreme ce, privitorului i se creează senzația că participă la acestă călătorie. Că traiește întreaga poveste individual și, mai mult, că însăși povestea este construită de el și pentru el.

Instalația artistică se numește Cel de-al zecelea sentiment, este opera artistului japonez Ryota Kuwakubo și a fost expusă în cadrul NTT InterCommunication Center din Tokyo.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu