Aquarelle – spectacol de chitara clasică

Marți, 7 februarie 2017 ora 19:30 la Teatrul de pe Lipscani. Pentru toți iubitorii de frumos.

În premieră, publicului romănesc i se oferă un spectacol unic construit in jurul chitării clasice: sapte muzicieni, șase acrobați și o balerină dăruiesc publicului o experiența audio-vizuală intensă, complexă, înzestrată cu toate atributele necesare pentru a deveni o poveste de succes a showbizului românesc.

Virtuozitatea interpretării, împreună cu efectele vizuale, scenografia și coregrafia dansurilor și a momentelor acrobatice, fac din Aquarelle un spectacol unic: improvizaţia, influenţele armonice din lumea jazz-ului şi ritmurile latine coexistă, dau naştere unor lucrări pline de culoare, cucerind publicul, fără concesii facile. Radu Vâlcu, instrumentist polivalent, preocupat de o varietate de genuri muzicale, propune un spectacol în care abordează cu virtuozitate muzica clasică veche și contemporană prin lucrările unor chitarişti-compozitori actuali (Assad, Pereira şi Duplessy), dar și modernă (Police), trecând prin muzici tradiționale (argentiniene, cubaneze, românești etc).

Spectacolul este unul caritabil, în favoarea Asociației Gladiator, înfiinţată in 2005 de regretatul prof. conf. univ. Szobi Cseh și a cărei activitate este dusă mai departe cu abnegație de către fiul sau Arpad. Unic în România (şi preluat de ţări precum Franţa şi Australia datorită rezultatelor pe care le-a obţinut de-a lungul timpului) programul Asociației Gladiator este destinat instruirii, educării şi antrenării copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 9 şi 20 de ani, prin activităţi sportive şi recreative care au ca scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile și integrarea acestora in societate. Beneficiarii proiectului sunt copiii fără posibilităţi materiale, cu probleme de integrare socială, copii din centre de plasament sau din familii dezorganizate și cei cu handicap locomotor.

Radu Vâlcu, este unul dintre cei mai valoroși si premiați chitariști ai noii generații. Invitat special al festivalurilor prestigioase de chitară clasică, a cântat la evenimente in care au evoluat mari chitariști ai lumii, susținând concerte în New York, Hamburg, Holm, Elmshorn, Germany Ottersberg, Germany, dar și in Olanda, Serbia, Grecia.

Publicului i se oferă nu numai minunata ocazie de a asista la un spectacol excepțional, dar și de a spijini un vis. Cei care nu pot ajunge la spectacol pot aduce bucurie în sufletul unor oameni lipsiți de posibilitați, dăruindu-le invitații ce se pot obține online, pe acest site. Sau pot face cadoul perfect unor prieteni care își sărbătoresc ziua de naștere.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu