Zona Gri – seară de proiecţii despre spaţiul public românesc

Sâmbătă 17 septembrie 2016, ora 19.30, în parcul din spatele cinematografulului Favorit, Drumul Taberei.

Filme de: Marina Albu, Simion Cernica, Ștefan Constantinescu, Irina Gheorghe, Mitos Micleușanu, Nita Mocanu & Marius Stoica.

zona-griEdiția de anul acesta a proiectului Spațiu Expandat, organizată de Asociația VolumArt, are ca temă zona gri. Prin intermediul acesteia ne propunem să chestionăm modalitățile de separare a spațiului public de cel privat, atât la nivelul spațiului fizic cât și la cel al discursului; să explorăm limitele gesturilor, acțiunilor și discursului în spațiul public; să interogăm modurile în care se stabilesc și se legitimizează cadrele intervențiilor publice, precum și măsura în care acestea permit participarea diferitelor grupuri și indivizi. Tema urmărește să provoace o serie de răspunsuri mai acute la specificitatea spațiul public românesc, care acum este într-un moment de tensiune, de formare.

Este, totodată, pentru prima oară când proiectul Spațiu Expandat are o componentă video: pe lângă 4 lucrări comisionate unor artiști români contemporani, Asociația VolumArt organizează 3 seri de proiecții cu filme scurte de artist în care este evidentă problematica spațiului public românesc.

Artiștii ale căror filme au fost selecționate sunt: Marina Albu, Simion Cernica, Ștefan Constantinescu, Irina Gheorghe, Mitos Micleușanu, Nita Mocanu & Marius Stoica.

Proiecțiile sunt destinate publicului larg și vor avea loc în 3 spații neconvenționale din cartiere rezidențiale. Prima dintre ele are loc sâmbătă, 17 septembrie 2016, la ora 19.30, în parcul din spatele cinematografului Favorit din cartierul Drumul Taberei.

Vă așteptăm!

Spaţiu expandat este un program de artă publică ce îşi propune activarea spaţiului public prin intervenţii temporare care variază de la sculptură sau instalaţie la performance. Pornind de la convingerea că arta nu devine publică doar datorită amplasamentului, dimensiunea publică având conotaţii sociale şi politice și fiind dată de alegerea problematicii pe care o investighează sau o pune în discuţie, programul încurajează dezvoltarea unei noi viziuni asupra artei publice romȃneşti şi se constituie într-o platformă critică şi de dialog.

Organizator: Asociaţia Volum Art
Echipa: Judit Balko, manager de proiect; Mihai Balko, coordonator; Cristina Bogdan, curator.

Proiect finanţat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti ARCUB, prin programul București Orașul In-vizibil și de Administrația Fondului Cultural Național
Susţinut de: Remorca de Cercetare și Activare (RCA)
Parteneri: Studio BASAR, ODD, Radio Guerrilla, Primăria Sector 6, Centrul Cultural European, Inițiativa Favorit
Parteneri media: Zeppelin, VeiozaArte, ArtClue, Modernism, WebCultura, Revista ARTA, Vernisaje

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu