50 de autori români încearcă să scrie cel mai rapid roman din lume

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Se dorește astfel stabilirea unui dublu record: de viteză și de cooperare creativă.

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 9.00, în amfiteatrul Spiru Haret şi în laboratoarele Facultăţii de Matematică şi Informatică ale Universităţii din Bucureşti, din strada Academiei, numărul 14 se va încerca stabilirea unui record mondial: realizarea, în timp record, a unui roman.

După instructaj, la ora 10.00, se va da startul platformei colective de editare de text, organizatorii estimând că întregul proces editorial, de la alegerea subiectului până la realizarea efectivă a cărții, nu va dura mai mult de patru ore. La finalul zilei, cei prezenţi vor putea citi primul exemplar din seria limitată, semnată și numerotată, a celui mai rapid roman din lume, care va fi publicat de Editura Art.

Editura Art a înscris proiectul la Guinness World Records pentru a fi validat și omologat ca record, urmând a avea un răspuns zilele următoare. Volumul va avea lansarea oficială pe 19 decembrie. în prezenţa tuturor autorilor.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu