Va fi desfiintat TVR Cultural?

În nebunia mediatică este din ce în ce mai greu să discerni știrile reale de zvonurile fără acoperire.

Iată ce se poate citi astăzi în Evenimentul zilei:

Surse din interiorul Televiziunii Publice au dezvăluit că astăzi, în Consiliul de Administraţie (CA), managementul TVR va propune ca soluţie de redresare a instituţiei renunţarea la TVR Internaţional, TVR Cultural, TVR 3 şi TVR Info.

Dacă televiziunea publică ar renunţa la cele patru canale, experţii spun că instituţia ar face “o economie” de aproape 50%, cât sunt cheltuielile salariale, dar scade şi cifra de afaceri. De fapt, ar fi o distrugere a misiunii educative a TVR şi nu o optimizare a activităţii.

Sursele cred că şansele ca cele patru canale să fie desfiinţate sunt mari, iar propunerea poate trece de Consiliul de Administraţie. “Până la acest moment, proiectul managementului nu a fost publicat şi nu l-a studiat nimeni. Conducerea a anunţat deja că disponibilizează 1.000 de oameni, dar unele informaţii spun că este vorba de chiar 1.200 de angajaţi. Proiectul clar, pe hârtie, sau suport electronic nu e definitivat. Este şi foarte greu, în TVR au rămas puţini oameni competenţi care să lucreze”, crede un membru CA.

Sincer, îmi este foarte greu să cred că s-ar putea ajunge la așa ceva. Și totuși, trăim timpuri nebune. Foarte nebune… Întregul articol poate fi citit aici.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu