Va fi desfiintat TVR Cultural?

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

În nebunia mediatică este din ce în ce mai greu să discerni știrile reale de zvonurile fără acoperire.

Iată ce se poate citi astăzi în Evenimentul zilei:

Surse din interiorul Televiziunii Publice au dezvăluit că astăzi, în Consiliul de Administraţie (CA), managementul TVR va propune ca soluţie de redresare a instituţiei renunţarea la TVR Internaţional, TVR Cultural, TVR 3 şi TVR Info.

Dacă televiziunea publică ar renunţa la cele patru canale, experţii spun că instituţia ar face “o economie” de aproape 50%, cât sunt cheltuielile salariale, dar scade şi cifra de afaceri. De fapt, ar fi o distrugere a misiunii educative a TVR şi nu o optimizare a activităţii.

Sursele cred că şansele ca cele patru canale să fie desfiinţate sunt mari, iar propunerea poate trece de Consiliul de Administraţie. “Până la acest moment, proiectul managementului nu a fost publicat şi nu l-a studiat nimeni. Conducerea a anunţat deja că disponibilizează 1.000 de oameni, dar unele informaţii spun că este vorba de chiar 1.200 de angajaţi. Proiectul clar, pe hârtie, sau suport electronic nu e definitivat. Este şi foarte greu, în TVR au rămas puţini oameni competenţi care să lucreze”, crede un membru CA.

Sincer, îmi este foarte greu să cred că s-ar putea ajunge la așa ceva. Și totuși, trăim timpuri nebune. Foarte nebune… Întregul articol poate fi citit aici.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu