“Numai eu sunt dus cu steaua”

Deși nebunia mediatică o acoperă aproape în totalitate, există o Românie a bunului-simț.

Discursul rostit de Horațiu Mălăele joi, 2 august, la doar o zi după ziua sa de naștere, cu prilejul dezvelirii unei stele cu numele său pe Aleea Celebrităților din Capitală.

“Deşi nu sunt primar, mi-am pregătit un discurs.

Iubită și prețuită adunare! După cum vedeți, numai la noi se putea așa ceva: stelele sunt pe pământ, iar România în aer… Vă mulțumesc pentru această flatantă manifestare de simpatie care probează o dovadă de iubire de ambele părți. Un asemenea gest se face ori din dragoste, ori din ură. Un proverb islamic spune: «Dacă vrei să distrugi un om, mai întâi trebuie să-l iubeşti». În oricare din cazuri vă rămân recunoscător pentru această formă, subtil-aristocrată, de a fi călcat în picioare cu atâta graţie… Închei cu un catren: Unu’ e pus la grătar/ Altu’ stă interimar/ Unu’ e prins cu ocaua/ Numai eu sunt dus cu steaua. Să fiţi sănătoşi şi veseli.”

Și, da: dintre toate invitații la eveniment, Horațiu Mălăele a rostit cel mai scurt discurs.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu