Cel mai mare avion din hartie

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Cum atragi copiii la muzeu? Cu un avion din hârtie. Cel mai mare avion din hârtie din lume.

Pentru a stârni interesul copiilor pentru aviație și inginerie, PIMA Air & Space Museum din Arizona a organizat un concurs de avioane din hârtie în care fiecare participant a trebuit sa-și construiască propriul avion. Partea interesantă, însă, abia acum urmează: planurile folosite la construirea avionului de către câștigător au fost folosite pentru a construi cel mai mare avion din hârtie din lume.

Concret: planurile lui Arturo Valdenegro, un băiețel în vârstă de 12 ani, au fost folosite de către Art Thompson, unul dintre designerii celebrelor avioane invizibile B2 ale armatei SUA, pentru a construi, din carton asemănător celui din ambalajele de pizza, un avion de 13,5 metri lungime, o anvergură a aripilor de 7,5 metri și o greutate totală de 360 kilograme. Botezat Arturo’s Desert Eagle, după numele puștiului, avionul a fost înălțat cu un elicopter, în deșertul Arizona, până la o altitudine de aproape 850 de metri. Și apoi lansat.

Din păcate, din pricina presiunii aerului, a zburat doar 10 secunde înainte de a se prăbuși. Iată o scurtă dovadă filmată.

Mai multe detalii pe site-ul proiectului.

(sursa: Los Angeles Times)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu