Cel mai mare avion din hartie

Cum atragi copiii la muzeu? Cu un avion din hârtie. Cel mai mare avion din hârtie din lume.

Pentru a stârni interesul copiilor pentru aviație și inginerie, PIMA Air & Space Museum din Arizona a organizat un concurs de avioane din hârtie în care fiecare participant a trebuit sa-și construiască propriul avion. Partea interesantă, însă, abia acum urmează: planurile folosite la construirea avionului de către câștigător au fost folosite pentru a construi cel mai mare avion din hârtie din lume.

Concret: planurile lui Arturo Valdenegro, un băiețel în vârstă de 12 ani, au fost folosite de către Art Thompson, unul dintre designerii celebrelor avioane invizibile B2 ale armatei SUA, pentru a construi, din carton asemănător celui din ambalajele de pizza, un avion de 13,5 metri lungime, o anvergură a aripilor de 7,5 metri și o greutate totală de 360 kilograme. Botezat Arturo’s Desert Eagle, după numele puștiului, avionul a fost înălțat cu un elicopter, în deșertul Arizona, până la o altitudine de aproape 850 de metri. Și apoi lansat.

Din păcate, din pricina presiunii aerului, a zburat doar 10 secunde înainte de a se prăbuși. Iată o scurtă dovadă filmată.

Mai multe detalii pe site-ul proiectului.

(sursa: Los Angeles Times)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu