Un iglu cu vedere spre aurora boreala, va rog!

Satul Igluurilor din Kakslauttanen, Finlanda, este considerat un soi Burj Al Arab al hotelurilor de iarnă.

Fiecare iglu din Igloo Village permite locatorilor săi să admire priveliștea stelelor nordului și a aurorei boreale în timp ce stau, cât dse poate de relaxați, în camera caldă și confortabilă. Și aceasta pentru că igluu-urile sunt construite dintr-o sticlă termică specială, care rămâne perfect clară chiar și atunci când temperatura de afară scade sub -30°C. În plus, Igloo Village este echipat, firește, cu saună, un restaurant din zăpadă, o galerie de sculpturi din gheaţă şi o capelă – tot din zăpadă! -, pentru eventualitatea în care turiștii ar dori să-și lege destinele în acest peisaj.

Și, pentru a ne face o idee despre ce văd pe geam norocoșii turiști, iată o superba realizare a fotografului islandez Ágúst Ingvarsson (realizată cu ajutorul a 6.500 de cadre fotografice). E adevărat, așa se vede aurora boreală din Islanda. Însă, cum spuneam, ne putem face o idee despre ceea ce se vede din Igloo Village.

Și, dacă v-am stârnit pofta, nu uitați să vizitați și hotelul din copac. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu