Nu este Catedrala Mantuirii Neamului…

Este o simpla capelă. Sunset Chapel. Construită în Acapulco, Mexic, de către foarte premiata companie autohtonă BNKR.

“Prima noastră construcție religioasă a fost, în 2009, o capelă destinată nunților. O capelă a cărei destinație este de a sărbători prima zi din viaţa unui nou cuplu. Această a doua construcție religioasă are un scop diametral opus: acela de a-i jeli pe cei dragi. Aceasta a fost premisa pe care s-a bazat întregul design: cele două trebuie să fie complet opuse, să fie antagonice în mod natural. În timp ce prima celebrează viața, cea de a doua jelește moartea. Prin acest joc al contrastelor au fost luate toate deciziile: sticla vs. beton, transparență vs. soliditate, vulnerabile vs. indestructibilitate, efemer vs. durată…” (Esteban Suárez, BNKR).

Cum spuneam, nu este Catedrala Mântuirii Neamului. Este o simplă capelă. Însă o capelă a cărei frumusețe m-a cucerit pe loc. Priviți.

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu