Nu este Catedrala Mantuirii Neamului…

Este o simpla capelă. Sunset Chapel. Construită în Acapulco, Mexic, de către foarte premiata companie autohtonă BNKR.

“Prima noastră construcție religioasă a fost, în 2009, o capelă destinată nunților. O capelă a cărei destinație este de a sărbători prima zi din viaţa unui nou cuplu. Această a doua construcție religioasă are un scop diametral opus: acela de a-i jeli pe cei dragi. Aceasta a fost premisa pe care s-a bazat întregul design: cele două trebuie să fie complet opuse, să fie antagonice în mod natural. În timp ce prima celebrează viața, cea de a doua jelește moartea. Prin acest joc al contrastelor au fost luate toate deciziile: sticla vs. beton, transparență vs. soliditate, vulnerabile vs. indestructibilitate, efemer vs. durată…” (Esteban Suárez, BNKR).

Cum spuneam, nu este Catedrala Mântuirii Neamului. Este o simplă capelă. Însă o capelă a cărei frumusețe m-a cucerit pe loc. Priviți.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu