Mâine începe Comedy Cluj 2014

Clujul devine vineri centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică.

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează pe 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic. Psihiatrul londonez Hector dă startul distracției și filmelor bune. Pelicula a avut premiera oficială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto şi a câştigat premiul pentru cel mai bun trailer de comedie la Golden Trailer Awards 2014.

Comedy Cluj (10 – 19 octombrie) pregătește publicului peste 147 de proiecții în 10 zile. 192 de filme din 38 de țări, de pe 4 continente, programate în principalele secțiuni: Competiția Internațională și Competițiile de Scurtmetraj Independent și Studențesc, dar și Comedy-Panorama, Comedy-Drama Around the World, Docu-Comedy, alături de un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans. Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Pe lângă secțiunile principale ale celei de-a VI-a ediții Comedy Cluj, o atenție deosebită este acordată umorului nemțesc și olandez în cadrul programului Focus. Prezența Olandei și Germaniei este motivată prin dorința de a familiariza publicul est-european cu umorul mai special al celor două nații.

Ca în fiecare an, festivalul onorează o personalitate a cinematografiei. Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014 va fi decernat maestrului Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului “De ce trag clopotele, Mitică? (regia Lucian Pintilie, 1981).

Principalele locații ale Festivalului vor fi cinematografele din centrul orașului: “Florin Piersic” și “Victoria“. O serie de evenimente se vor desfășura și în Sala Mare a Casei TIFF precum și la Universitatea Sapientia. Celebra Sală Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul unde a avut loc prima proiecție cinematografică din istoria orașului, va găzdui sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 11:00, seminarul de marketing de film al echipei Good Hands, câștigătorii “Oscarului” pentru cel mai bun poster străin la Golden Trailer Awards (Los Angeles).

Așa cum și-a obișnuit publicul, Comedy Cluj va prezenta o serie de evenimente speciale în parteneriat cu festivaluri de gen din lume.

În primul week-end al Festivalului, clujenii sunt așteptați și la Opera Maghiară, nu doar în sălile de cinema. Duminică, 12 octombrie, de la ora 19:30, ne delectăm cu o “Seară de Jazz și Comedie pe piesele lui Frank Sinatra“, alături de Gabriel Farkas & His Band (Budapesta). Actor și muzician de succes, Gabriel Farkas readuce în lumina reflectoarelor farmecul muzicii secolului 20 supranumit “Secolul American”. Spectacolul său este un tribut adus lui Frank Sinatra într-un mix de jazz și stand-up comedy armonios orchestrate. Evenimentul este organizat în colaborare cu Transilvania Jazz Festival.

Un alt moment special în agenda Comedy Cluj este originalul spectacol de dans contemporan “Carmina Burana“. Producția companiei israeliene Kamea Dance propune într-o nouă interpretare o experiență vibrantă și extravagantă, printr-un limbaj personal, colorat și unic, bazat pe tehnici clasice și moderne. După un turneu internațional impresionant în cadrul prestigioaselor festivaluri de dans din Europa, America de Sud, China sau India, reprezentația “Carmina Burana are premiera pe scena Teatrului Național marți, 14 octombrie, de la ora 19:30. Un eveniment susținut de Steps Dans Festival.

Comedy Cluj dedică o seară specială și teatrului românesc. Joi, 16 octombrie, de la ora 20:00, savurosul spectacol “Carpathian Garden” ajunge la cinema Victoria pentru premiera clujeană. O comedie tăioasă realizată de Tudor Aaron Istodor și Radu Iacoban. Aceștia vor prezenta un “act social comic” susținut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de știri, parcagii, preoți, moguli de presă, politicieni se vor succeda în fața spectatorului. “Carpathian Garden” pariază pe umor inteligent, iar cei doi actori stăpânesc foarte bine interacțiunea cu publicul.

Harta Comedy Cluj va prinde culoare prin intermediul altor două locații, acolo unde distracția și buna dispoziție vor energiza invitații și publicul festivalului: cluburile Charlie Pub și The Soviet.

Și în acest an prețurile rămân neschimbate: 9 lei pentru un ticket standard și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele pentru Evenimentele Speciale, precum și abonamentele care permit accesul la proiecții, seminarii, manifestări conexe și savuroasele petreceri Comedy Cluj sunt disponibile online pe biletmaster.ro.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană.

Mai multe informații pe site-ul festivalului, pe pagina de Facebook și prin intermediul aplicației mobile Comedy Cluj 2014 din Google Play și App Store. 

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu