Dragos Stanomir a castigat Creative Arts Emmy 2012

O premieră pentru cinematografia românească.

Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc ieri, 15 septembrie, la Los Angeles, fiind recompensat pentru miniseria Hatfields & McCoys (produsă de History Channel şi Castel Film, în România), la categoria “cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”. Potrivit Mediafax, Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.

“Este o surpriză foarte mare şi nu mă aşteptam să câştig, având în vedere că am concurat cu americani, unii cu Oscaruri la activ. Un astfel de premiu ajută foarte mult pentru că este ca o recomandare din start. Este ca o recomandare pentru mine şi ajută industria de film românească, pentru că este o recunoaștere a valorii tehnicienilor de film români.” (Dragoş Stanomir)

Dragoş Stanomir a absolvit cursurile Universităţii de Electronică şi Telecomunicaţii Bucureşti şi a realizat mixajul de sunet pentru peste 30 de filme, colaborând cu actori precum Kevin Costner, Bill Paxton, Tom Berenger, Danny Glover, Leelee Sobieski, Steve Zahn, Jean Claude Van-Dame şi Steven Seagal. În 2007, Dragoş Stanomir a fost recompensat cu trofeul Gopo la categoria “cel mai bun sunet pentru un film românesc” pentru colaborarea lui cu regizorul Radu Muntean la pelicula “Hârtia va fi albastră”. Dragoş Stanomir a mai fost nominalizat de două ori la aceeaşi categorie, în 2009 şi în 2011, pentru filmele “Boogie”, respectiv “Marţi, după Crăciun”.

(sursa)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu