Cei mai cunoscuti artisti japonezi ai momentului expun in Bucuresti

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Ambasada Japoniei, Japan Foundation și Muzeul Național de Artă Contemporană anunță deschiderea expoziției “Passage to the Future: Art from a New Generation in Japan”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 ianuarie 2013, de la orele 19.00 la sediul Muzeului Naţional de Artă Contemporană (str. Izvor 2-4, aripa E4, Bucureşti, / intrarea prin Calea 13 Septembrie).

Selecţia cuprinde lucrări realizate de câţiva dintre cei mai cunoscuţi artişti japonezi ai momentului: Atsushi Fukui, Satoshi Hirose, Maywa Denki, Tomoyasu Murata, Tetsuya Nakamura, Katsuhiro Saiki, Masafumi Sanai, Yoshihiro Suda, Tabaimo, Nobuyuki Takahashi, Miyuki Yokomizo.

Sunt expuse un număr de 42 de lucrări (picturi, fotografii, artă video, instalaţii, filme de animaţie, etc) în dorinţa de a prezenta aspecte cât mai diverse ale peisajului artistic japonez al ultimelor două decenii. Este o primă încercare de a face cunoscută publicului românesc creaţia noii generaţii de artişti niponi. Arta lor se remarcă în genere prin interesul faţă de cotidian şi realitatea imediată şi printr-o preocupare atentă faţă de procesul de creaţie, ceea ce se reflectă în lucrări cu un puternic impact vizual.

Actuala expoziţie a fost itinerată în peste 20 de ţări din întreaga lume şi s-a bucurat de o reală apreciere. Publicul bucureştean poate vizita expoziţia de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană în perioada 23 ianuarie-28 februarie 2013.

Intrarea la vernisaj este liberă. Reprezentanţii mass-media sunt bine-veniţi la acest eveniment!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu