Duelul viorilor continuă la Carnegie Hall, pe 2 decembrie

In ce privește periplul său prin țară, încheiat pe 15 octombrie, la Alba Iulia, Turneul Internaţional “Duelul viorilor”, ediția a VI-a, s-a dovedit a fi încă o dată o întrecere pentru cucerirea publicului, care a fost sedus repede de sunetul extraordinar al celor două viori Stradivarius și Guarneri, dar mai ales de măiestria violoniștilor Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi a pianistului Horia Mihail.

Este un proiect Radio România a cărui incontestabilă valoare este recunoscută și de faptul că muzicienii vor ajunge pe 2 decembrie, pe una dintre cele mai mari și prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York, unde vor cânta același program ce cuprinde cele mai aplaudate piese din edițiile anterioare.

Au fost nouă recitaluri cu săli pline, aprox 4500 de spectatori aplaudând îndelung această provocare muzicală.

“Sunt absolut fermecat. Spun așa pentru că deja mă gândesc să îmi iau bilet și la celălalt turneu, cel cu flautul. Sunt minunate aceste inițiative, ne aduc bucurie în viață.”
“Imi place cum sună ambele viori. Și mai ales violoniștii Sunt minunați amândoi, adevărați maeștri, iar Horia Mihail este neobosit. Un pianist de mare talent și cu foarte multă putere. Este implicat în atâtea proiecte…”
“Am așteptat cu nerăbdare. Am cumpărat bilete din prima zi ca să nu ratez. A fost o seară minunată în care am ascultat muzica cea mai frumoasă.”, au declarat spectatorii.

La final de turneu Gabriel Croitoru declară:

“Nu știu cine a câștigat Duelul. Dar personal sunt în continuare adeptul echipei mele, echipa Guarneri, pe care o simt în continuă creștere. Mă bucură faptul că acest Duel al Viorilor, în timpul celei de-a șasea ediții a devenit, practic, un brand național și nu numai. Cred că publicul a venit atras de numele sonore ale instrumentelor, dar mai ales pentru cei care cântă pe ele. M-am bucurat de muzică și de aplauze și aștept și eu cu nerăbdare recitalul de la Carnegie Hall, care vine ca o încununare a acestui turneu care a reunit cu succes cele mai frumoase și apreciate momente din edițiile anterioare.”

Horia Mihail se gândește deja la ediția viitoare:

“Pentru mine nu a fost foarte dificil pentru că, acum șase ani, am început acest proiect ca prieteni. E adevărat, această găselniță de marketing “Duelul viorilor” funcționează foarte bine, sălile au fost pline, am călătorit foarte mult împreună, cu multă placere. De fiecare dată când un duel se termină, abia îl așteptăm pe următorul.’’

Detalii despre turneu pe www.duelulviorilor.ro.

Un proiect Radio România. Organizator: Centrul Cultural Media Radio România. Coproducători: Radio România Cultural și TVR 2. Sponsori: JTI, Sense, Zamfirescu Racoţi and Partners, Adegas Oil.

duelul-viorilor

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu