Vocea ta: o bijuterie!

O declarație de dragoste care va fi mereu aproape de tine.

Vă puteți imagina cum ar fi să purtați pe post de brațară, colier sau cercei declarația de dragoste a persoanei iubite? Ei bine, designerul german David Bizer și-a imaginat acest lucru și a creat o serie de bijuterii care reproduc forma sunetelor vocii umane, așa cum este ea redată de instrumentele digitale de înregistrare. Practic, o declarație de dragoste sau orice alt scurt crâmpei sonor poate fi transformat într-o bijuterie de suflet. Iar vestea cea bună este că puteți face acest lucru chiar voi, fără a vă costa mai nimic.

David oferă un scurt tuturial pentru realizarea bijteriilor. Potrivit acestuia, puteți folosi un editor audio (Audacity, de pildă este gratuit), un editor de imagini (varianta de testare a Photoshop sau GIMP care este gratuit) și un editor vectorial (puteti folosi varianta de testare a Illustrator sau Inkscape care este gratuit). Apoi vă mai trebuie o formă pentru desen și, desigur, materialul, care, de pildă, poate fi o curea din piele sau vinilin pe care nu o mai folosiți.

Câteva ponturi: cu cât materialul este mai subțire, cu atât forma rezultată va reproduce mai precis înregistrarea; înregistrările cu o durată mai mică se potrivesc mai bine realizării bijuteriilor; înregistrările unei voci arată mai bine decât muzica (muzica are tipare care se repetă).

Și, dacă întregul procedeu vi se pare greu, puteți oricând comanda online o astfel de bijuterie chiar de la David Bizer.

(via)

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu