Vocea ta: o bijuterie!

O declarație de dragoste care va fi mereu aproape de tine.

Vă puteți imagina cum ar fi să purtați pe post de brațară, colier sau cercei declarația de dragoste a persoanei iubite? Ei bine, designerul german David Bizer și-a imaginat acest lucru și a creat o serie de bijuterii care reproduc forma sunetelor vocii umane, așa cum este ea redată de instrumentele digitale de înregistrare. Practic, o declarație de dragoste sau orice alt scurt crâmpei sonor poate fi transformat într-o bijuterie de suflet. Iar vestea cea bună este că puteți face acest lucru chiar voi, fără a vă costa mai nimic.

David oferă un scurt tuturial pentru realizarea bijteriilor. Potrivit acestuia, puteți folosi un editor audio (Audacity, de pildă este gratuit), un editor de imagini (varianta de testare a Photoshop sau GIMP care este gratuit) și un editor vectorial (puteti folosi varianta de testare a Illustrator sau Inkscape care este gratuit). Apoi vă mai trebuie o formă pentru desen și, desigur, materialul, care, de pildă, poate fi o curea din piele sau vinilin pe care nu o mai folosiți.

Câteva ponturi: cu cât materialul este mai subțire, cu atât forma rezultată va reproduce mai precis înregistrarea; înregistrările cu o durată mai mică se potrivesc mai bine realizării bijuteriilor; înregistrările unei voci arată mai bine decât muzica (muzica are tipare care se repetă).

Și, dacă întregul procedeu vi se pare greu, puteți oricând comanda online o astfel de bijuterie chiar de la David Bizer.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu