Senzualitate

La 23 de ani…

Născută în suburbiile Beijing-ului într-o familie săracă de sportivi, Zhang Jingna s-a mutat în Singapore la vârsta de opt ani. La 14 ani, la doar nouă luni după ce pusese pentru prima dată mâna pe o armă cu aer comprimat, a doborât un recordul național și a intrat în echipa națională de TIR. Doi ani mai târziu, a plecat școala de fete Raffles pentru a studia designul vestimentar.

Aici avea să atingă pentru prima dată aparatul de fotografiat. Iar viața ei avea să se transforme radical: în 2007 a părăsit școala și sportul pentru a se dedica fotografiei. Un an mai târziu, la 20 de ani, realiza o campanie importantă pentru Mercedes Benz Taiwan și a devenea colaborator permanent pentru Harper Bazaar Singapore.

În 2009 a devenit apoi cel mai tânăr bursier al Master Photographers Association (Marea Britanie). În prezent locuiește în Los Angeles, iar creațiile ei romantice, eterice şi senzuale i-au adus în portofoliu nume ca Montblanc, Lancôme, Canon, Pond sau Elle.

Și, nu în ultimul rând: toate fotografiile din cadrul acestui material au fost realizate de Jingna pe când avea 23 de ani (click pe imagini pentru mărire).

Mai multe imagini pe site-ul artistei.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. ioana

    Zemotion….am aflat prima data despre fotografiile ei pe vremea cand bantuiam pe Deviantart. Portofoliul ei mi se pare uimitor!

Adaugă comentariu