Test: află ce emisferă cerebrală folosești mai mult

Un test simplu, de doar un minut.

Se spune că partea stângă a creierului ar fi responsabilă de activitățile noastre logice, în timp ce partea dreaptă ar fi răspunzătoare de latura noastră emoțională. Și că, prin urmare, aceia care își folosesc mai mult emisfera stângă ar fi “mai cu picioarele pe pământ”, în timp ce ceilalți ar fi “mai artiști” și “mai boemi”.

Acestea fiind spuse, luați o foaie de hârtie și notați cu A sau B alegerile pe care le faceți privind următorul scurt montaj video.

Și, nu uitați: capacitățile noastre mentale nu sunt delimitate cu strictețe în emisfera dreapta sau cea stângă a creierului. Iar dacă doriți să vă amuzați pe seama celor emisfere cerebrale vă invit să vedeți acest scurt film. 🙂

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

4 comentarii

 1. naomi

  nu am destule informatii

 2. trisha

  Fun, fun, insa nu-mi dau seama cum pot sa-ti iasa A si B egale, avand in vedere ca sunt 9 intrebari :))

  1. Teodora

   Eu am pus la doua întrebări și A și B pentru că sunt oarecum ambidextru.In funcție de dispozitia pe care o am in acel moment .Teoretic aș putea face ambele variante in functie de dispozitia sufletească pe care o am.Daca ma trezesc cu lene pe cap pot să -mi beau cafeaua și in dezordine dar sunt foarte organizată și iubesc ordinea și disciplina.Daca sunt foarte ocupată si nu mă ajută nimeni in ceea ce am de lucru, nu comentez si ..asta e , poate fi și puțină dezordine… Așa că mie chiar mi-au ieșit egale A cu B:1)A,B;2)B;3)A;4)A,B;5)A,B. Îmi pare rău că nu pot adauga o poza a rezultatului.Trebuie primit cu incredere și logică,raspunsul.

   1. Teodora

    Diferența a fost la picturi pt că la unele mi-au plăcut cele ordonate, cu linii, altele cele abstracte…Cum am spus depinde de dispozitia pe care o ai de moment sau de durată.

Adaugă comentariu