“Sunt întâmplări sau impulsuri pe care le poți simți, dar nu și explica”

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

“Născut liber ca o pasăre, am fost transferat pe post de cârtiță.”

“Nu puține întâmplări te întorc pe dos, te obligă să te învârți în jurul tău. Alergi încercând să prinzi ceva, o bucățică de certitudine; mai există zile în care vezi lumea până-n adâncurile ei, și tocmai asta te derutează, te lasă descoperit, nu poți, orice ai face, să dai de un capăt, să ai ceva sigur. Atunci te revolți pe propriile-ți simțuri, te doare că ești o ființă măruntă, neputincioasă, îți dorești să fii copac, piatră, apă, nisip, orice, dacă forța nu-ți este dată, iar rațiunea și inteligența nu folosesc cine știe cât sau nu se pot adapta… Până la urmă îți cauți un mijloc pentru a uita, a amâna!”

***

“Sunt întâmplări sau impulsuri pe care le poți simți, dar nu și explica; orice cuvânt e și prea mult, și prea puțin în același timp, ele se sustrag logicii, n-au decât valoare în sine, sunt ca o pată bizară apărută din senin pe ceva alb.”

***

“Născut liber ca o pasăre, am fost transferat pe post de cârtiță.”

Augustin Buzura (n. 22 septembrie 1938),
Fețele tăcerii

Fetele-tacerii

(foto)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu