“Sunt întâmplări sau impulsuri pe care le poți simți, dar nu și explica”

“Născut liber ca o pasăre, am fost transferat pe post de cârtiță.”

“Nu puține întâmplări te întorc pe dos, te obligă să te învârți în jurul tău. Alergi încercând să prinzi ceva, o bucățică de certitudine; mai există zile în care vezi lumea până-n adâncurile ei, și tocmai asta te derutează, te lasă descoperit, nu poți, orice ai face, să dai de un capăt, să ai ceva sigur. Atunci te revolți pe propriile-ți simțuri, te doare că ești o ființă măruntă, neputincioasă, îți dorești să fii copac, piatră, apă, nisip, orice, dacă forța nu-ți este dată, iar rațiunea și inteligența nu folosesc cine știe cât sau nu se pot adapta… Până la urmă îți cauți un mijloc pentru a uita, a amâna!”

***

“Sunt întâmplări sau impulsuri pe care le poți simți, dar nu și explica; orice cuvânt e și prea mult, și prea puțin în același timp, ele se sustrag logicii, n-au decât valoare în sine, sunt ca o pată bizară apărută din senin pe ceva alb.”

***

“Născut liber ca o pasăre, am fost transferat pe post de cârtiță.”

Augustin Buzura (n. 22 septembrie 1938),
Fețele tăcerii

Fetele-tacerii

(foto)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu