Iluzii anamorfice

Arta anamorfică a lui Felice Varini.

Priviți imaginea următoare.

Ar părea că reprezintă o lucrare din plastic, atârnată de tavan sau o imagine prelucrată în Photoshop. Ei bine, nu este așa. Imaginea este pictată pe pereți și prinde contur doar dacă este privită dintr-un anumit unghi. Altfel, din orice alt unghi, avem de a face cu o serie de forme geometrice care par întâmplătoare.

Despre arta anamorfică am mai vorbit pe WebCultura atunci când v-am prezentat câteva uluitoare desene în creion. Lucrările realizate de către elvețianul Felice Varini de aproape 30 de ani încoace sunt însă cu totul altceva.

Sunt lucrări de mari dimensiuni – atât în spații interioare, cât și în spații exterioare – care necesită o inimaginabilă grijă a detaliilor. Iată și alte câteva lucrări. Unele, precum veți vedea, aproape incredibile.

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu