Ana-Maria Iana: adancimile sufletului

“Îmi plac macii, merele, cifra 7, casele vechi, fotografia de presă şi mirosul ierbii.”

“Sunt pasionată de ce face online-ul din noi, de film şi de lighioanele numite oameni. În timpul liber fac studii pe eroi de desene animate şi ies la bere. Nu neapărat în ordinea asta.”

Pe Ana-Maria Iana nu ai cum să nu o îndrăgești. Așa cum nu ai cum să nu-i îndrăgești fotografia. Există o candoare în sinele ascuns în spatele aparatului de fotografiat care nu te lasa să-i ghicești adâncimile. Așa cum există o candoare în imaginea înfățișată prin intermediul aparatului de fotografiat pe care propria-ți privire altfel nu ar fi ghicit-o. De joi, 14 iulie, îi puteți admira fotografiile la Cinema Patria, în cadrul expoziției Artă la Pachet. Iată acum doar câteva dintre acestea.

“E ciudat totuşi cât de uşor dispar lucrurile în om; parcă nici n-au existat. Rămân doar amintiri colţuroase şi colorate ca nişte jucării. Aplecaţi asupra lor, de cele mai multe ori din plictiseală, oamenii ajung să le strice pentru că nu le înţeleg rostul şi le caută numai defectele. Păpuşi cu frumuseţea violată de o mână smulsă sau de un ochi spart. Aruncăm tot timpul. Nu se poate altfel. Iar jucăriile stricate din pod nu sunt decât un alt mod, poate mai boem, de a arunca. Ca să-ţi găseşti liniştea, ai nevoie de praf nu de prafuri.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu