Când visele copilăriei devin realitate

“Dacă ai visat până la nori, nu trebuie să îți aduci visele pe pământ. Trebuie doar să așezi o fundație sub ele.” (Henry David Thoreau, Walden)

Câți nu am visat o casă în copac, acea treehouse din filmele americane, refugiul departe de ochii părinților, în care să punem la cale aventuri secrete împreună cu prietenii? Între timp am crescut, am devenit ocupați și grăbiți, serioși. Am uitat.

Dar cine spune că trebuie să renunțăm la visele din copilărie? Cum ar fi să te trezești în fiecare dimineață înconjurat de trilurile păsărilor și de foșnetul frunzelor? Iată, în continuare, câteva dintre mai grozave case din copaci din lume.

casuta-copac-1

Dacă tot ai o casă în copac, de ce nu poți avea trei? Căsuța din copac, cu trei etaje, British Columbia, Canada

casuta-copac-2

Aproape invizibilă, locul perfect de ascunzătoare. Dar oare dacă nu o văd nici păsările? Căsuța-oglindă din copac, Suedia

casuta-copac-3

Deși pare un cuib gigantic, la interior este o cameră modern utilată. Casa din copac – cuibul păsărilor, Suedia.

casuta-copac-4

După ce a renunțat la cariera de software developer, Joel Allen s-a făcut tâmplar și și-a împlinit visul de a construi ceva cu adevărat cool. Credem că s-a cam subapreciat. Tânărul de 26 de ani nici n-ar fi crezut că noul său proiect va fi publicat în reviste internaționale de design. The HemLoft Treehouse, Whistler, Canada.

casuta-copac-5

Concepută de Lukasz Kos, căsuța construită în jurul a patru copaci, plutește în aer ca un lampion, cu vedere magică spre lacul Muskoka din Ontario, Canada.

casuta-copac-6

Înaltă de peste 30 de metri, se spune că această casă imensă ar fi cea mai înaltă casă din copac din lume. Crossville, Tennessee

casuta-copac-7

Acest restaurant din Auckland Noua Zeelandă îți oferă cu siguranță o experiență de neuitat: pare crescută natural din copac și poate găzdui 18 clienți în același timp.

casuta-copac-8

Ca și cum o căsuță din copac nu ar fi un loc de poveste în sine, aceasta mai are și un pod de frânghii până la ușă. Seattle, SUA.

casuta-copac-9

O îngemănare dintre fantezie și inginerie, aceste sfere suspendate atârnă ca pandantive de o rețea de frângii răsfirate în copaci. Un loc unic în lume, pentru spiritul neîmblânzit din fiecare din noi. Sferele spiritelor libere, Canada.

casuta-copac-10

Designerul japonez Takashi Kobayashi și-a propus prin această căsuță să anuleze barierele dintre oameni și natură. Japonia.

casuta-copac-11

Această căsuță a fost creată pentru un festival de artă și este o versiune în miniatură a caselor din spatele ei. Ghent, Belgia.

casuta-copac-12

O căsuță de ceai din copac, ce îmbină minimalismul și imaginația. Dacă interiorul este simplu și modern, la exterior arată desprinsă din povești. Yamanashi, Japonia.

(via)

Mihaela Kloos-Ilea

Mihaela Kloos-Ilea Blog | Twitter | Facebook | De același autor

Ani la rând am ascultat. Am învățat. Acum caut, visez și scriu. Descoperă Transilvania frumoasă și povești despre sașii de ieri și de azi pe povestisasesti.com

Recomandări

Un comentariu

  1. Eu, eu, eu am visat!!! Si am si incercat sa fac una micuta, in copilarie, la tara… Vai, cat de superbe sunt imaginile!

Adaugă comentariu