Primul eco-artist din Romania

Dan Crețu și minunatele sale sculpturi organice.

Dan Crețu este singurul fotograf din România care creează artă cu ajutorul a ceea ce noi, ceilalți, am denumi simplu: mâncare. Spune despre sine că este eco-artist. O denumire sugerată de comentariile celor care îi admiră lucrările.

Dan are 31 de ani, a terminat Facultatea de Teologie Ortodoxă, secția pictură murală, iar după facultate a pictat timp de patru ani biserici și apoi, alți patru ani, a lucrat alți în publicitate, pe post de copywriter.

“Mă folosesc de creațiile naturii ca să construiesc obiecte care în mod normal sunt artificiale/anorganice. Ce iese din asta? O bicicletă din portocale, un casetofon din legume, un chopper din ardei, o minge de fotbal pe care o poți mânca în pauza meciului.” (Dan Crețu).

Îl puteți urmări pe Dan Crețu pe facebook, pe tumblr și flickr și, dacă vă place ceea ce vedeți, vă invit să vizitați și pagina sa de pe deviantart. Și, de veți voi, puteți să faceți aici o mică donație pentru un cont premium.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu