În 46 de localități primarii vor câștiga și dacă se votează singuri
Și aceasta pentru că în aceste localitați există doar un candidat pentru fotoliul de primar. Prin urmare, este nevoie de un singur votant. Iar dacă nimeni nu se va avea intenția de a se prezenta la vot, candidații se vor putea vota, liniștiți, singuri.
Caz unic în Europa: numărul votanților aproape că egalează numărul locuitorilor țării
Și aceasta pentru că, în România, datele recensământului nu corespund cu datele aflate în evidenţele Direcţiilor de evidenţă ale populaţiei. Astfel, potrivit datelor de la recensământ, populația României este în prezent de 19,04 milioane locuitori. În timp ce numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale este de 18,3 milioane de persoane. Ceea ce ar însemnă că în România, potrivit birocrației mioritice, există doar 1,1 milioane persoane cu vârste între 0 și 18 ani.
Avem primari care sunt în funcție, neîntrerupt, încă de pe vremea lui Ceaușescu
Cei mai longevivi dintre aceștia (și care, evident, candidează pentru un nou mandat) sunt:Ioan Balint – 28 de ani neîntrerupți pe scaunul primăriei din comuna Uileacu de Beiuș, Bihor (din 1984, mai precis); Ștefan Sîchin – 27 de ani în funcția de primar al comunei Bolotești, Vrancea; Gheorghe Stelian – 23 de ani în fruntea primăriei din Parva, Bistrița Năsăud. Cei mai mulți anipetrecuți în fotoliul de primar îi are însă Ionel Fărcaș – 38 de ani, însă au fost întrerupți pentru o scurtă perioadă: Fărcaș a fost primar între anii 1957 și 1979, iar apoi reales în 1996. De atunci este tot primar și, evident, candidează și acum, la aproape 80 de ani.
Cele mai bogate orașe din România sunt sectoarele Bucureștiului
Topul în funcție de veniturile pe care le au localitățile României este următorul: 1) Sectorul 1 – 1.140 milioane lei; 2) Sectorul 6 – 835 milioane lei; 3) Sectorul 2 – 756 milioane lei; 4) Sectorul 3 – 679 milioane lei; 5) Cluj Napoca – 642 milioane lei; 6) Brașov – 598 milioane lei; 7) Timișoara – 595 milioane lei;8) Constanța – 523 milioane lei; 9) Iași – 504 milioane lei; 10) Sectorul 4 – 452 milioane lei. Veniturile Bucureștiului sunt mai mari decât veniturile următoarelor cinci orașe din România la un loc.
Ceaușescu – Iliescu: 4 – 1
În alegerile din 10 iunie patru candidați poartă numele de Ceaușescu și doar unul singur numele de Iliescu.