Street Art: exemplul polonez

“Arta stradală este, fără îndoială, una dintre cele mai puternice mişcări artistice din cultura contemporană şi dîn istoria artei în general.”

Citatul face parte din mesajul transmis de Hanna Zdanowska, primarul orașului polonez Lodz, cu ocazia inaugurării oficiale a Urban Forms Gallery. Ce este Urban Forms? Ei bine…

“Ideea fundamentală a acestui proiect este de a crea o expozitie permanenta de artă stradală în spaţiul public din centrul oraşului Lodz. Expoziţia va fi compusă, în majoritate, din lucrări de format mare pictate direct pe clădirile dinn centrul oraşului Lodz de către reprezentanţi proeminenți ai acestei arte din întreaga lume.”

Aryz (Spania)

Urban Forms Gallery este un proiect organizat de către Primăria orașului Lodz în colaborare cu Ambasada Spaniei. Sau, altfel spus, în timp ce noi, în relațiile cu Spania, ne lăudăm cu victorii diplomatice privind obținerea permiselor de muncă pentru căpșunari, polonezii construiesc proiecte pe termen lung în turism.

SatOne (Germania)

Și, mai important: proiecte rentabile. Pentru că Urban Forms a stârnit deja valuri uriașe în lumea artei stradale din întreaga lume și, prin aceasta, în presa tradițională și presa online din întreaga lume.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Cosmin

    Din păcate la noi pe străzi vezi mai mereu mâzgâlituri ce conțin mesaje fără nici un sens sau cuvinte obscene. Rar mai găsești ceva frumos…

Adaugă comentariu