Selfie

Câteva recorduri fotografice mai puțin cunoscute.

Primul selfie din istorie

selfie-4

A fost realizat de Robert Cornelius, unul dintre pionierii fotografiei, în 1839. O fotografie realizată în fața magazinului deținut de familia sa. Pe spatele fotografiei, Cornelius a notat: “prima fotografie realizată vreodată în aer liber”.

Primul selfie realizat în fața oglinzii

selfie-5

A fost realizată în anul 1900. Numele autoarei sale nu este cunoscut.

Primul selfie al unei adolescente

selfie-6

Pare să aparțină ducesei Anastasia Nikolaevna. Cel din imaginea de mai sus a fost realizat în 1914.

Primul selfie “modern”

selfie-1

Mai exact, primul selfie realizat în maniera celor care astăzi sunt atât de răspândite pe rețelele sociale, datează din anul 1920 și a fost realizat de către fotografii companiei Byron. E adevărat, la acea vreme, aparatele foto erau altfel…

selfie-2

Primul selfie al unui macac

selfie-7

A fost realizat în anul 2011, când macacul din imagine (o femelă), a furat camera foto a unor turiști aflați în Indonezia.

Cel mai cunoscut selfie de la decernarea Oscarurilor

selfie-3

A fost realizat în martie 2014 de către Bradley Cooper. În imagine îi puteți vedea pe Meryl Streep, Julia Roberts, Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey, Ellen DeGeneres și, evident, pe Bradley Cooper.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu