Portrete in vin

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

In vino veritas?

Un vin bun și o femeie frumoasă: o combinație perfectă pentru un portret! O demonstrează artista italiană Elisabetta Rogai care pictează, cu vin alb și roșu, portrete de femei “amețitoare”.

Elisabetta Rogai nu este primul artist care a experimentat pictura în vin. Dar, după câte se pare, este primul artist care a perfecționat procesul și l-a făcut “funcționabil”: vinul își schimbă culoarea în decursul timpului, putând astfel rezulta combinații de nuanțe neprevăzute (și, mai ales, neplăcute), însă Rogai a constatat că, adăugând făină în vin, pictura își păstrează contururile.

Mai mult, picturile “evoluează” cu trecerea timpului: pe măsură ce vinul se maturează, nuanțele de roșu se transformă în nuanțe de arămiu. Picturile realizate de Rogai sunt vândute în prezent la prețuri care pornesc de la 5.000 de euro. Ceea ce nu e rău deloc pentru un pahar cu vin. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu