Sculpturi in minele de creion

Spectaculoasele sculpturi în creioane realizate de Dalton Gheti.

Pentru realizarea incredibilelor sale sculpturi, artistul brazilian Dalton Gheti folosește doar lama unei ascuțitori, un cuțit foarte ascuțit și un ac de cusut.

Și, pentru ca lucrurile să fie chiar și mai uluitoare, Dalton nu folosește niciodată lupa.

Realizarea unei sculpturi necesită, de obicei, câteva zile, însă, în cazurile sculpturilor mai complexe, perioada crește considerabil (pentru realizarea creioanelor legate cu zale din prima imagine, de pildă, a fost nevoie de doi ani și jumătate).

Deși fotografiile lucrărilor pot fi cumpărate, Dalton nu își comercializează niciodată sculpturile. Prefera însă ca, din când în când, să le dăruiască prietenilor.

“Pentru Dalton, sculptura în creioane este un hobby și o formă de meditație care necesită foarte multă răbdare. Lucrările sale nu sunt de vânzare. Nu le face pentru bani. Sculptează în creioane mai mult pentru sine, iar arta sa izvorăște din inimă. Și vrea să o păstreze astfel.” (citat din biografia artistului)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu