Semintele de floarea soarelui ajung la Academia Regala

Artistul chinez Ai Weiwei, cunoscut pentru expoziția compusă din milioane de semințe de floarea soarelui, a devenit membru de onoare al Academiei Regale.

Titlul de Academician Onorific este acordat de prestigioasa instituție onorific artiştilor care nu locuiesc în Marea Britanie. Potrivit Reuters, Royal Academy l-a numit pe Ai “una dintre cele mai semnificative personalități culturale ale generaţiei sale în China şi pe plan internaţional.”

Ai Weiwei este la această oră deţinut într-una dintre închisorile din China, după ce a fost reținut în data de 3 aprilie pe aeroportul internaţional din Beijing. În timp ce susţinătorii săi spun că este o victimă a represiunilor împotriva disidenţilor, autorităţile chineze afirmă că este suspectat de “crime economice.”

Artistul, în vârstă de 54 de ani, a devenit cunoscut în Marea Britanie mai ales după expoziția Semințe de floarea soarelui, din cadrul Tate Modern Gallery, o expoziție compusă din milioane de replici exacte ale unor semințe de floarea soarelui. Fiecare replică a fost executată manual, din porțelan.

Foto: The Guardian

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu