Semintele de floarea soarelui ajung la Academia Regala

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Artistul chinez Ai Weiwei, cunoscut pentru expoziția compusă din milioane de semințe de floarea soarelui, a devenit membru de onoare al Academiei Regale.

Titlul de Academician Onorific este acordat de prestigioasa instituție onorific artiştilor care nu locuiesc în Marea Britanie. Potrivit Reuters, Royal Academy l-a numit pe Ai “una dintre cele mai semnificative personalități culturale ale generaţiei sale în China şi pe plan internaţional.”

Ai Weiwei este la această oră deţinut într-una dintre închisorile din China, după ce a fost reținut în data de 3 aprilie pe aeroportul internaţional din Beijing. În timp ce susţinătorii săi spun că este o victimă a represiunilor împotriva disidenţilor, autorităţile chineze afirmă că este suspectat de “crime economice.”

Artistul, în vârstă de 54 de ani, a devenit cunoscut în Marea Britanie mai ales după expoziția Semințe de floarea soarelui, din cadrul Tate Modern Gallery, o expoziție compusă din milioane de replici exacte ale unor semințe de floarea soarelui. Fiecare replică a fost executată manual, din porțelan.

Foto: The Guardian

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu