Fotografiile tuturor utilizatorilor de Facebook într-o singură imagine

Da, exact: aproape 1 miliard trei sute de milioane de fotografii. Și, da: inclusiv fotografia ta.

Imaginea pe care o vedeți conține fotografiile de profil ale tuturor utilizatorilor care aveau conturi de Facebook până în momentul în care am început să scriu aceste rânduri, în ordinea cronologică a conturilor.

Spun până în acel moment pentru că imaginea este interactivă și se actualizează, adăugând noi fotografii pe măsură ce noi utilizatori își deschid conturi de Facebook. Și, dacă nu vă vine să credeți că toate aceste puncte sunt de fapt fotografii: se poate face zoom pe fotografie și astfel putem să ne distrăm puțin în cadrul unui perimetru mărit în mod aleatoriu.

Astfel, putem face click pe fiecare imagine de profil și ni se va deschide, într-o fereastră nouă, pagina de facebook a persoanei în cauză. Iar uneori vom da peste pagini de facebook care nu mai există (pentru că facebook păstrează informațiile, chiar și dacă o persoană a decis să își șteargă pagina). Și, chiar mai mult:

în cazul în care doriți, puteți să vedeți, prin intermediul unei aplicații special create, atât unde se situează fotografia voastră în acest ocean de imagini, cât și fotografiile prietenilor pe care îi aveți pe Facebook.

Iar acestea fiind spuse, vă invit să vă distrați cu Faces of Facebook, un site realizat de către Natalia Rojas.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. distracţia adevărată începe atunci cînd te apuci să-ţi cauţi propria poză.

Adaugă comentariu