Scrisoare catre Dumnezeu

Celebra “Scrisoare către Dumnezeu” scrisă de Albert Einstein cu un an înainte de a muri va fi scoasă la licitație pe site-ul eBay.

Licitația va avea loc în perioada 8-18 octombrie, iar prețul de pornire este de 3 milioane de dolari. Actualul proprietar a cumpărat scrisoarea, la o licitație organizată la Londra în 2008, pentru suma de 404.000 de dolari. Reprezentanții eBay, care au construit o pagină specială pentru această licitație, se aşteaptă ca scrisoarea să fie achiziționată la un preț dublu sau chiar triplu.

Einstein a scris această scrisoare pe 3 ianuarie 1954, adresând-o filosofului Erik Gutkind ca răspuns la cartea acestuia “Choose Life: The Biblical Call to Revolt“. O scrisoare devenită celebră prin faptul că oferă indicii asupra opiniilor sale religioase.

“Pentru mine, cuvântul «Dumnezeu» nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar totuși primitive, care sunt oricum destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe opinia. Aceste interpretări subtile sunt extrem de diversificate în funcție de natura lor și aproape că nu au nimic în comun cu textul original.” (Albert Einstein, 3 ianuarie 1954).

(via Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu