O poveste in PowerPoint

“Oamenii îmi tot adresează întrebări despre viață. Rezumând, aceste întrebări sunt «de ce?», «cum?» și «ce?».

Iar eu le răspund întotdeauna. Acestea sunt primele cuvintele din albume de poezie adolescentine. Dar trebuie să fiți conștienți de faptul că adolescenților le plac lucruri precum cafeaua. Și că bursa de valori nu va rămâne «un lucru important» pentru totdeauna. Dar, vorbind despre “totdeauna” este clar că ne va lua ceva timp. Dacă avem timpul pe o axă și aventurile pe care le-ați trăit pe o alta, cu un număr mediu de aventuri veți avea un album plin cu poze. În timp ce un număr mai mic de aventuri, vă va determina să aveți doar o inimă plină de regrete.”

“Pe de altă parte, o inimă plină de regrete poate provoca o cantitate serioasă de durere, lăsând doar puține semne vizibile. Comparați-o doar cu o mușcătură drăgăstoasă, cu un foc de armă sau cu o respingere. Ei bine, cu siguranță vă amintiți de acea respingere. Petrecerea de la școală, când Maria era atât de drăguță și costumul cu un număr mai mare împrumutat de la fratele tău… a fost atunci când… mulțumesc, mamă.

Mama îmi amintește și de faptul că hobbiții, elfii și vrăjitorii te condamnau să nu poți trece pragul subsolului. Așa că stăteai în casă mâncând înghețață și ți se făcea greață. Și stai în casă… Dar, stai: poți sta și să bei bere și să câștige o oarecare încredere în forțele tale, astfel încât să poți trece printr-o stare socială ciudată și un sentiment pe măsură. Ce vreau să spun este că a simți greșelile și împunsăturile sunt lucruri pe care nu îndrăznim să le afișăm în public. Așa e viața.

Viața, libertatea, căutarea fericirii… Pentru asta avem cele 471 de canale TV prin cablu. Ele și zaharina și baladele pop ne oferă o resursă nelimitate de dulcegării artificiale.

Dacă am împărți dulcegăriile în calorii și gust, am avea ciocolată aici, un cartof crud acolo, aceasta este apă, iar acesta ar fi gâtul ei. Dar vorbind despre dragoste – care întotdeauna are nevoie de păstrare – aceasta ar fi Maria, iar acesta ar fi cățelușul ei.

Interesant: cățelușii, peștișorii aurii și hamsterii sunt surse de încredere din care copiii învață, de fapt, despre sensul morții. Și, precum știți, de moarte, de taxe și de spam nu ai cum să scapi.

Acesta este un fapt la fel de evident ca faptul că Iepurașul de Paște, Moș Crăciun şi Zâna Măseluţă sunt primele surse de îndoială religioasă. Ah, da, și Papa. Și, de asemenea, arta și DVD-urile. Care au în comun faptul că reproducerea le este interzisă, dar nu imposibilă.

Reproducerea este cu siguranță imposibilă pentru toate virginele. Există trei tipuri de virgine: a) virgine din alegere, b) virgine din pricina slabelor abilități sociale și c) virgine care ar trebui să fie în grupa b), dar pretind altfel, din motive de prestigiu.

Corelarea prestigiului cu timpul vă va oferi o cale pe care ar de dorit să o urmați, iar aceasta este, în fapt, calea carierei voastre. Diferența față de realitate este motivul pentru care bei. Dar nu vă îngrijorați: există două opțiuni legate de relaționarea voastră față de conținutul efectiv al sticlei și conținutul perceput.”

O povestire de Andre Tschinder, narată în PowerPoint de către by Clemens Kogler.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu