Saxofonul

“La ce bun să-l frecventăm pe Platon când un saxofon ne poate face face la fel de bine să întrezărim o altă lume?” (Emil Cioran)

“Saxofonul a fost inventat de Adolphe Sax, în anul 1840. Intenția sa a fost să îmbunătățească clarinetul bass, dar a sfârșit prin a inventa un instrument nou. Saxofonul aparține familiei instrumentelor de suflat din lemn pentru că necesită aceeași tehnică de folosire ca și fagotul, clarinetul, oboiul și nu face parte din instrumentele de suflat de alamă așa cum este materialul din care este confecționat în întregime, exceptând lama care produce sunetul. A fost proiectat pentru a fi folosit în muzica simfonică, dar în mare parte a fost ignorat de compozitori, primele succese avându-le în muzica militară.” (Wikipedia)

O animație realizată de Dean Heezen.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu