Spaţiu expandat – apel de proiecte

Asociaţia Volum Art lansează un nou apel de proiecte pentru programul Spaţiu expandat, cu tema Zona gri. Apelul este deschis în perioada 14 iunie – 17 iulie 2016.

Tema de anul acesta își propune să chestioneze modalitățile de separare a spațiului public de cel privat, atât la nivelul spațiului fizic cât și la cel al discursului; să exploreze limitele gesturilor, acțiunilor și discursului în spațiul public; sa interogheze modurile in care se stabilesc si se legitimizează cadrele intervențiilor publice, precum și măsura în care acestea permit participarea diferitelor grupuri și indivizi. Tema urmărește să provoace o serie de răspunsuri mai acute la specificitatea spațiul public românesc, care acum este într-un moment de tensiune, de formare.

Artiştii sunt invitaţi să propună lucrări site-specific temporare: sculpturi, instalaţii, sculpturi-obiect, performance. Spațiul ales pentru amplasarea obiectului sau desfășurarea intervenției este la alegerea artistului și trebuie motivat în conceptul proiectului. Proiectele propuse trebuie să răspundă la tema Zona gri, să fie executate special pentru Spaţiu expandat și să fie la prima prezentare (să nu mai fi fost prezentate în cadrul altui proiect, expoziţie, eveniment, etc.).

În cadrul proiectului sunt invitaţi artiștii Mihai Balko, Elana Katz și Hans van Houwelingen.

Organizatorii vor acoperi costurile de realizare a lucrărilor în limita bugetului disponibil, fără a depăşi însă suma de 7000 lei brut de proiect.

Pentru selecţia proiectelor se va trimite:

1. Formular (se descarcă de aici)
2. Prezentarea proiectului sau proiectelor propus/e (un artist poate prezenta până la trei propuneri) care să conţină:
a) descrirea proiectului (descriere, detalii tehnice şi bugetul necesar);
b) foto montaj;
c) concept (din care să reiasă legătura cu tema lansată);
3. CV, artist statement, foto artist;
4. Portofoliu (5 lucrări reprezentative din ultimii 5 ani).

Propunerile se trimit prin e-mail la adresa: spatiu.expandat@gmail.com.

zona-gri

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu